Ortodontski aparati 

so dandanes zelo dobro sprejeti s strani otrok in tudi odraslih, ki želijo izravnati svoje zobe in jih namestiti v pravilen položaj. Ortodontija je v zadnjih letih močno napredovala ter nudi rešitve, ki pokrivajo različne potrebe in individualne želje pacientov. Ko govorimo o ortodontskih aparatih, jih lahko primarno razdelimo na:

  • aparati za otroke
  • aparati za mlade
  • aparati za odrasle osebe

Odvisno od vaše individualne situacije se bomo v ordinaciji odločili, kateri ortodontski pristop bo najbolj učinkovit za vas in bo dal željene rezultate v predvidenem časovnem roku.Pacienti so primerni za uporabo aparata v katerem koli starostnem obdobju, od zgodnje mladosti, ko se čeljust in zobje še vedno razvijajo ali ko veja otroške in preventivne stomatologije predvidi potrebo po nošenju aparata za zobe, pa vse do starosti, ko se pacienti odločajo za popravek zaradi estetskih ali funkcionalnih razlogov.

Prednosti in tehnike ortodontije

Izkrivljene zobe ter zobe, ki se ne skladajo je težje vzdrževati čiste, večja pa je tudi možnost, da jih napade karies in parodontne bolezni, obenem pa ustvarjajo dodatni pritisk na mišice za žvečenje, kar lahko pripelje do glavobolov in drugih neugodnih stranskih učinkov. Ravni zobje, ki so glavni cilj in fokus ortodontije, niso samo estetski in lepi, prinašajo tudi več zdravja.

Nekatere od najbolj pomembnih prednosti in rezultatov s področja ortodontije so:

  • zdravje vaše ustne votline
  • pravilen ugriz brez obremenitve drugih zob
  • preprečevanje nastanka kariesa
  • preprečevanje izpadanja in bolezni zob ter zobnega mesa
  • izboljšanje govora
  • lajšanje oralne higiene
  • zmanjšanje glavobolovravnotežje celotnega organizma

Naša klinika koristi tehniko samo regulativnih elementov, ključavnic Damon. Te nudijo okoli 30-odstotkov hitrejšo terapijo. Prednosti tehnike, ki jo koristimo v našem Centru je manj puljenja zob, manj umazanije na zobeh in elementih aparata ter možnost vstavljanja prozornih ključavnic. Po nastavitvi aparata se opravlja kontrola vsakih 8 do 12 tednov.

Invisalign

Invisalign ravna zobe pri tem pa uporablja vrsto nevidnih "alignersa", izdelan po meri vaših zob s tem, da se pri tem upošteva maksimalna udobnost in lahkotnost nošenja. Po menjavi invisalignih opornic vsakih 14 dni se zobje ravnajo postopoma iz tedna v teden vse do končnega pričakovanega položaja zob.

Udobni so za nošenje, mobilni in prozorni. Invisalign  vam omogoči nasmeh brez vpliva na vaše vsakodnevno življenje.

Invislign opornice so skoraj nevidne. Pravzaprav nihče ne bo opazil, da jih nosite in ne predstavljajo nobenega problema za vaš življenski stil in vsakodnevno komuniciranje z ljudmi. Invisalign opornice so popolnoma mobilne, brez problemov pri hranjenju in pitju in jih lahko po potrebi enostavno odstranite. Prav tako jih lahko odstranite pri ščetkanju zob in pri uporabi zobne nitke ter pri vzdrževanju ustne higiene.

Za razliko od tradicionalnih fiksnih aparatov ni kovinskih opornikov niti žičk. To pomeni, da je v večini primerov čas za prilagajanje opornic pri zobozdravniku minimalen. 

Končno vam Invislignacija omogoča, da vidite rezultate in plan zdravljenja še predno začnete s samim tretmajem ter vam daje možnost izgleda vaših zob že pred zaključkom zdravljenja.

Če vas naši strokovnjaki prepoznajo kot kandidata za poseg, bomo skupaj naredili optimalen načrt zdravljenja, ki bo najboljši za vas.